X

Services

Services

Montage ter plaatse/24-uurs service

REPA is bekend en groot geworden door onze 24-uurs service en montage ter plaatse. Voor een productiebedrijf dat service zeer hoog in het vaandel draagt is dit voor ons heel belangrijk. In combinatie natuurlijk met een prachtig assortiment transportbanden van topkwaliteit voor concurrerende prijzen. Een ieder weet dat stilstand van een productielijn ontzettend veel geld kost. Storingen aan transportbanden komen natuurlijk altijd ongelegen en probeer dan maar eens in het weekend, of `s nachts een ploeg service-monteurs te organiseren. REPA heeft meer dan 32 allround servicemonteurs in dienst die allemaal  zijn opgeleid zijn om de eindklant zo snel mogelijk weer te laten draaien zodat de schade beperkt blijft. Maar het voorkomen van calamiteiten en storingen is natuurlijk nog veel effectiever! Vandaar dat REPA ook onderhoudscontracten aangaat met haar klanten. Er worden dan o.a. regelmatig inspectierondes gelopen om eventuele pijnpunten van te voren al in kaart te brengen. Deze strategie voorkomt uiteraard de meeste storingen.

Met onze nieuwste luchtgekoelde persen, die ontwikkeld zijn bij Beltquip, kunnen wij snel en eenvoudig banden ter plaatse vulkaniseren tot een bandbreedte van 5000 mm.

Verder kunnen wij rubber transportbanden zowel warm (mits genoeg ruimte) als koud vulkaniseren. Het voordeel van een warme vulkanisatie is dat de band meteen weer gereed is om in productie te gaan. Bij een koude vulkanisatie moet de las nog gemiddeld 4 à 6 uur drogen (afhankelijk van de omstandigheden). Ook kunnen wij uw banden eindloos maken door middel van een mechanische verbinder.

Tevens behoren werkzaamheden als het ter plaatse bekleden van grote trommels en stortpunten en het monteren van afschrapers en stuurrollen ook  allemaal tot ons programma.