X

Egel- en

Egel- en Kegelbanden

Egel- en Kegelbanden produceert REPA in eigen huis, voornamelijk voor de agrarische sector. Deze zijn o.a. zeer geschikt voor de verwerking van aardappelen en bloembollen. REPA kan alle afmetingen produceren. Banden worden veelal voorzien van stuursnaren. Voor de meer kwetsbare producten maakt REPA naaldbanden. De naalden van deze banden zijn dunner en buigzamer. Zeer geschikt voor diverse groenten en fruit. De banden worden door REPA op maat gemaakt en zijn tevens leverbaar in blauw.

Het grote voordeel van een Kegelband is dat deze zeer geschikt is voor zwaardere omstandigheden, zoals het opvangen van stenen en harde kluiten die zich in de gewassen bevinden. Dit komt door de dikte van de kegels en door de vorm, aangezien de onderkant conisch loopt, waardoor afbreken of scheuren niet mogelijk is! De producten vallen schoon van de band en het loof en vuil blijven achter tussen de kegels, en worden aan het einde van de band verwijderd met behulp van een kam.

De Egelband, ook wel de ontklisteraar genoemd, is speciaal ontwikkeld voor de bloembollensector.  De egels zijn fijner, lopen cilindrisch, en zijn van een zacht soort rubber gemaakt waardoor de bloembollen niet beschadigen. Door twee banden boven elkaar te laten draaien, beide met een verschillend toerental, worden de bloembollen als het ware opgepoetst. En het vuil wordt aan het einde van de band weer verwijderd met behulp van een kam.